Gezonde Griekse Salade met Feta en Olijven
Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden:
- Grote mengkom
- Snijplank
- Scherp mes
- Saladelepel
Ingrediënten:
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 3 tomaten, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, dun gesneden
- 200 gram feta, verkruimeld
- 100 gram zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
- Handje vol verse peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- Sap van 1 citroen
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Optioneel: een handje vol verse dille, fijngehakt
Bereidingsstappen:
- Plaats de gesneden komkommer, tomaten en rode ui in de mengkom.
- Voeg de feta en olijven toe aan de kom.
- Strooi de gehakte peterselie (en eventueel de dille) over de salade.
- Drizzle de olijfolie en het citroensap over de ingrediënten in de kom.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Meng alles goed door elkaar met de saladelepel totdat alle ingrediënten evenredig verdeeld zijn.
- Proef en pas eventueel de hoeveelheid zout, peper of citroensap aan.
Tip: Serveer de salade direct, of laat deze een half uurtje in de koelkast staan om de smaken nog beter tot hun recht te laten komen.