Boerenkool en Witte Bonen Stoof uit de Dutch Oven
Benodigdheden
- Dutch Oven of andere grote gietijzeren stoofpot
- Snijplank
- Scherp mes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 300 gram boerenkool, gewassen en gesneden
- 400 gram witte bonen, uit blik of voorgekookt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 1 rookworst, in plakjes gesneden
- 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingsstappen
- Voorbereiden: Zorg dat alle ingrediënten gesneden en klaar zijn voor gebruik.
- Bakken van spek: Verwarm de Dutch Oven op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de spekreepjes tot ze knapperig zijn.
- Ui en knoflook toevoegen: Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan het spek en bak tot de ui glazig is.
- Boerenkool toevoegen: Voeg de boerenkool toe aan de pot en roerbak enkele minuten tot deze begint te slinken.
- Bouillon en kruiden: Giet de bouillon over de boerenkool en voeg het laurierblad en de gerookte paprikapoeder toe. Breng het geheel aan de kook.
- Witte bonen en rookworst: Voeg de witte bonen en rookworst toe aan de stoofpot. Laat het geheel 30 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pot.
- Seizoenen en serveren: Verwijder het laurierblad, breng op smaak met zout en peper en serveer warm.
Bereidingstijd
Totale tijd: 45 minuten