Gevulde Taco Paprika's
Zet een heerlijk koolhydraatarm diner binnen 30 minuten op tafel met deze lekkere gevulde paprika’s met een Mexicaanse twist.
Ingrediënten:
- 4 paprika’s
- 500 gram mager rundergehakt (of gebruik vegetarisch gehakt)
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels chilipeper
- 2 theelepels oregano ((gedroogd))
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blikje kidneybonen
- 1/2 zakje geraspte kaas (30+)
- 2 eetlepels olijfolie (om mee te bakken)
Voor de topping:
- creme fresh
- vers gesneden koriander
Hoe maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Snijd de paprika’s over de lengte door de helft en lepel de zaden en lijsten eruit
Leg de paprika’s op de bakblaat en bak ze 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn
Bereid ondertussen het gehakt en voeg de knoflook toe
Mix de chilipeper, komijn en oregano met elkaar
Vereng de tomatenblokjes en de bonen door elkaar door het gehakt en roer de kruiden er doorheen
Wanneer de paprika’s klaar zijn, laat dan eventueel vocht nog even uitllekken
Vul de paprika’s met het bonen, gehakt en tomatenmengsel en strooi er de geraspte kaas overheen
Bak de paprika’s nog even 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten
Bestrooi het met de verse koriander en serveer het met een beetje creme fresh en jalapeño peppers naar smaak
In het recept is geen extra zout toegevoegd. Uiteraard is dit naar smaak nog toe te voegen.
Hoofdgerecht
Mexicaans
Koolhydraatarm
*recept en foto's: 'House of Yumm"