Keto Airfryer Bloemkool Popcorn
Een gezonde snack, perfect voor keto-diëters of iedereen die op zoek is naar een lekkere, koolhydraatarme versnapering. Deze bloemkool popcorn uit de airfryer is snel, makkelijk en verrassend lekker. Hier is hoe je het maakt:
Benodigdheden
- 1 Airfryer
- 1 Grote kom
- 1 Snijplank
- 1 Scherp mes
- Keukenpapier
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- Optioneel: andere kruiden naar smaak, zoals kurkuma of chilipoeder
Stappenplan
Voorbereiding: 10 Minuten
- Snijd de bloemkool: Snijd de bloemkool in kleine roosjes die ongeveer de grootte van popcorn hebben.
- Wassen en drogen: Was de bloemkoolroosjes snel onder stromend water en droog ze grondig met keukenpapier zodat ze geen water meer bevatten.
Bereiding: 15 Minuten
- Kruiden: Doe de droge bloemkoolroosjes in een grote kom en drizzle de olijfolie over de roosjes. Voeg het knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, en eventuele andere kruiden toe. Meng goed zodat alle roosjes bedekt zijn met de olie en kruiden.
- Airfryen: Verdeel de gekruide bloemkoolroosjes in een enkele laag in de airfryer mand. Zorg ervoor dat ze niet over elkaar liggen voor een gelijkmatig krokante textuur.
- Bakken: Zet de airfryer op 200 graden Celsius en bak de bloemkoolroosjes voor ongeveer 12-15 minuten. Schud de mand halverwege het kookproces even om om ervoor te zorgen dat alle kanten goed knapperig worden.
Serveren
Zodra de bloemkool goudbruin en knapperig is, haal je het uit de airfryer en laat het even afkoelen. Serveer je Keto Bloemkool Popcorn in een kom of verdelen over kleine snackbakjes. Deze snack is heerlijk op zichzelf of met een keto-vriendelijke dipsaus.
Bewaartip
Hoewel deze bloemkool popcorn het lekkerst is direct uit de airfryer, kun je restjes bewaren in een luchtdichte container en tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Opwarmen kan eenvoudig door ze nog een paar minuten in de airfryer te plaatsen tot ze weer knapperig zijn.