Gebakken Bloemkool met Knoflook- en Citroendressing

Gebakken Bloemkool met Knoflook- en Citroendressing

Gebakken Bloemkool met Knoflook- en Citroendressing

Benodigdheden:

  • Keramische ovenschaal
  • Mengkom
  • Bakplaat

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Juice van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Versgehakte peterselie (optioneel, voor garnering)

Te nemen stappen:

  1. Voorbereiding (10 minuten):
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes.
  2. Dressing maken (5 minuten):
    • In een mengkom, meng de olijfolie, fijngehakte knoflook, citroensap, zout en peper.
  3. Bloemkool kruiden (5 minuten):
    • Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de mengkom en meng goed tot alle roosjes bedekt zijn met de dressing.
  4. Bakken (25-30 minuten):
    • Leg de gekruide bloemkoolroosjes in een keramische ovenschaal of op een bakplaat.
    • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bloemkool goudbruin en gaar is. Roer halverwege de baktijd om een gelijkmatige kleur te krijgen.
  5. Serveren (5 minuten):
    • Haal de bloemkool uit de oven en laat even afkoelen.
    • Garneer met versgehakte peterselie indien gewenst en serveer warm.

Totaaltijd: Ongeveer 75 minuten

Geniet van je heerlijke gebakken bloemkool met knoflook- en citroendressing!

Gebakken Bloemkool met Knoflook- en Citroendressing - Veelgestelde Vragen

Geselecteerde Producten

Vergelijkbare Recepten

Word lid van onze groepen

Bekijk alle groepen die Hart zijn

Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

Scroll naar boven